Olejek eteryczny LAWENDOWY – Bosphaera – 10 ml

13,90 

Availability: 1 w magazynie

Olejek eteryczny lawendowy jest powszechnie stosowanym surowcem kosmetycznym. Wszystko to za sprawą jego dobroczynnych właściwości, jak i zapachu, który zyskał spore grono sympatyków. Aromat lawendy to połączenie zapachu polnej łąki, świeżości ziół, z kwiatową nutą. Wpływa kojąco na zmysły, uspokaja i wycisza umysł, działa rozkurczowo.

Warto użyć olejku z lawendy do aromatyzowania pomieszczenia. Zwłaszcza, gdy przechodzi się przez stresujący czas lub akurat ma się miesiączką. Zapach lawendy rozładowuje napięcie, pozwala się rozluźnić.

Olejek eteryczny z lawendy działa przeciwzapalnie. Sprawdzi się także w pielęgnacji skóry dojrzałej. Należy jednak pamiętać, że w tym wypadku to półprodukt, który przy każdym użyciu wymaga rozcieńczenia np. z olejem roślinnym. To doskonały dodatek do relaksującej kąpieli czy domowego peelingu do ciała.

 

Zastosowanie

Używać rozcieńczony:

  • do aromatyzowania i odświeżania powietrza;
  • do oleju bazowego do masażu, w celu ujędrnienia skóry, redukcji cellulitu, a także przeciwdziałania żylakom;
  • do kąpieli, gdyż działa rozluźniająco i łagodzi bóle migrenowe oraz napięcia nerwowe;
  • do kremy lub toniku ponieważ ma właściwości bakteriobójcze, tonizujące i oczyszczające, pomaga także złagodzić potliwość stóp.

Należy unikać kontaktu z oczami.

Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Uwaga:

Nie można go stosować w czasie ciąży i karmienia piersią.

Nie stosować przed wystawieniem skóry na działanie promieni UV

Skład: Lavandula Angustifolia Oil, Linalool, Geraniol, Limonene

Marka

BOSPHAERA

pojemność

10 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olejek eteryczny LAWENDOWY – Bosphaera – 10 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Shopping Cart
Przewiń do góry